Ποιός Είμαι

Ο Μιχάλης Δαμιανός, με καταγωγή από τον Πολύστυπο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο.
Είναι δικηγόρος, κάτοχος πτυχίου νομικής (LLB) με άριστα, από το Πανεπιστήμιο του Southampton (κάτοχος βραβείου καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης από το ίδιο πανεπιστήμιο), κάτοχος μεταπτυχιακού πτυχίου νομικής (LLM) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge με εξειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο (κάτοχος βραβείου καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης από το Fitzwilliam College του Πανεπιστημίου του Cambridge) και κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Solicitor του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αγγλίας & Ουαλίας. Εργάστηκε σε διεθνείς νομικούς οίκους στο Λονδίνο, με ειδίκευση σε εταιρικά, εμπορικά και ενεργειακά θέματα. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάστηκε για γνωστό δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας και το 2010 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά του.
Είναι νυμφευμένος με τη δικηγόρο Μαρία Παπαευσταθίου και έχουν δύο παιδιά.

Όσον αφορά στην πολιτική του δράση:

Είναι Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2024.
Είναι Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από τον Ιούνιο του 2018.
Την περίοδο 2014-2018, διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ (Πολιτικά Υπεύθυνος της Επιτροπής Θεσμών), Μέλος των Ομάδων Μελετών του ΔΗΚΟ και της Ομάδας Ειδικών Συμβούλων του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.
Παλαιότερα, εκλέγηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ (2009-2014), Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου (2011-2016), Οργανωτικός Γραμματέας της Τ.Ε. Χρυσελεούσας (2009-2014) και Βοηθός Οργανωτικός Γραμματέας της Τ.Ε. Χρυσελεούσας (2008-2009).
Διετέλεσε επίσης μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΝΕΔΗΚ Λευκωσίας/Κερύνειας.
Υπηρέτησε το φοιτητικό κίνημα την περίοδο 1995-2007 και από διάφορες θέσεις, περιλαμβανομένων των θέσεων Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, Ταμία, Οργανωτικού Γραμματέα, Αντιπροέδρου και Προέδρου της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση Ηνωμένου Βασιλείου (2001-2004), και του Μέλους, Αντιπροέδρου και Προέδρου της ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου (2002-2005).
Άρθρα του σχετικά με την πολιτική, την οικονομία, τους θεσμούς, νομικά ζητήματα και κοινωνικά θέματα έχουν δημοσιευθεί στον εγχώριο τύπο. Επίσης, συμμετέχει στη συγγραφή παγκόσμιας εμβέλειας νομικών συγγραμμάτων σχετικά με τον τομέα της ενέργειας.