Άρθρα & Νέα

Χαιρετισμός κατά την εκκίνηση της ετήσιας διαδρομή Αγάπης του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Είναι πραγματικά με μεγάλη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή τελετή έναρξης της ετήσιας διαδρομής αγάπης των μοτοσικλετιστών για τη στήριξη του Παγκύπριου Σύνδεσμου για Παιδιά με Καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή». Αυτή η διαδρομή αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δείξουμε τη στήριξή μας στα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη πρόκληση.

Η παρουσία μας στη σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε αυτό τον αγώνα. Κάθε βήμα που κάνουμε σήμερα, είναι ένα βήμα προς την ανακούφιση και την ενίσχυση των παιδιών που το χρειάζονται.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τον σύνδεσμο για το αξιέπαινο έργο του που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, από το 1997. Ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», με τις στοχευμένες δράσεις του ενδυναμώνει την κοινωνική μας ευαισθητοποίηση ώστε να στηρίζουμε την εκπλήρωση ευχών των παιδιών, την οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τις οικογένειες τους.

Θερμά συγχαρητήρια, θα ήθελα να εκφράσω, προς τους εθελοντές μοτοσικλετιστές που συμμετέχουν με ανιδιοτέλεια στη συμβολική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική σημερινή εκδήλωση, συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» με σκοπό την ενίσχυση του πολυσήμαντου αγώνα για τη ζωή.

Φίλες και φίλοι,

Ο παιδικός και ο εφηβικός καρκίνος είναι μια σπάνια ασθένεια που αντιπροσωπεύει λιγότερο από 0,5% έως 2% όλων των καρκίνων. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι 400.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0-19 ετών αναπτύσσουν καρκίνο. Ωστόσο, ο καρκίνος αποτελεί την συχνότερη αιτία θανάτου λόγω ασθένειας σε παιδιά ηλικίας άνω του 1 έτους στις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι συχνότεροι τύποι παιδικών καρκίνων στην Κύπρο είναι η λευχαιμία (26,5%), το λέμφωμα (21,5%), ο καρκίνος του θυρεοειδούς (14%) και οι όγκοι του εγκεφάλου (11%), οι οποίοι αποτελούν την 4η συχνότερη αιτία καρκίνου στην Κύπρο.

Στη χώρα μας προσφέρονται σήμερα υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Στο Μακάρειο Νοσοκομείο λειτουργεί πρότυπο Παιδοογκολογικό τμήμα υψηλών προδιαγραφών με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την ποιότητα της ολιστικής αντιμετώπισης των παιδιών και των οικογενειών τους. Οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για τα παιδιά, με παιχνιδότοπους και αίθουσα διδασκαλίας, ενώ ταυτοχρόνως παρέχονται διευκολύνσεις και για τους γονείς, όπως οφείλει ένα παιδικό νοσοκομείο.

Θέλω επί τη ευκαιρία να σημειώσω παράλληλα πως το Υπουργείο Υγείας έμπρακτα, δίνει λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές στη διαχείριση των προβλημάτων υγείας των μικρών μας φίλων. Συγκεκριμένα, μέσω του σχεδίου οικονομικής αρωγής ενεργεί άμεσα για τα δύσκολα περιστατικά παιδικού καρκίνου και συναφών παθήσεων για αποστολή τους σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού για θεραπείες και εξετάσεις.

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία μου εύχομαι να ευοδωθούν οι σκοποί της σημερινής εκδήλωσης. Εύχομαι τέλος σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους κάθε καλό και ένα μέλλον γεμάτο υγεία, χαρές και επιτυχία.

Τελευταία Άρθρα