Άρθρα & Νέα

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στο 18ο Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να χαιρετίσω τo σημερινό 18ο Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας που διοργανώνει η Εταιρεία Νευρολογίας Κύπρου, το οποίο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους επιστημονικούς θεσμούς στον ιατρικό χώρο και αδιαμφισβήτητα, τη σημαντικότερη εκδήλωση στον τομέα της Νευρολογίας στη χώρα μας.

Αποτελεί ένα πεδίο συνάντησης διακεκριμένων νευρολόγων από την Κύπρο και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα επίκαιρα θέματα της νευρολογίας που τους απασχολούν, αλλά και να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου διαλέξεις με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη νευρολογία.

Πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου είναι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και ενημέρωση όλων των νευρολόγων αλλά και των ιατρών άλλων ειδικοτήτων, καθώς και των επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των νευρολογικών παθήσεων στη σύγχρονη εποχή.

Η σωστή πληροφόρηση για την κατάσταση και τις συνέπειες των νευρολογικών παθήσεων είναι άκρως σημαντική και ενδιαφέρει όχι μόνο τους νευρολόγους αλλά και τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, τους λειτουργούς υγείας και τους ασθενείς διότι τα νευρολογικά νοσήματα αποτελούν έναν από τους σημαντικούς παράγοντες θνησιμότητας και αναπηρίας.

Η Εταιρεία Νευρολογίας Κύπρου από την ίδρυσή της το 1998 προάγει τις αρχές της Ιατρικής Επιστήμης με πληθώρα επιστημονικών εκδηλώσεων προς τα μέλη της, καθώς και ενημερωτικών εκδηλώσεων προς το κοινό.

Η θεματολογία του σημερινού συνεδρίου είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σημερινής εποχής. Αποτελεί πεδίο ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης.

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες και τη διατήρηση της υγείας τους. Η στήριξή του θα είναι διαχρονική και πολύ-επίπεδη.

Κυρίες και κύριοι, για ένα σύγχρονο κράτος, η υγεία, ο τρόπος διαχείρισης της αλλά και το επίπεδο της σχέσης των πολιτών με αυτήν είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ποιότητα ζωής, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος. Στη χώρα μας έχουμε υψηλό επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών και το οφείλουμε στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης των γιατρών και των άλλων λειτουργών υγείας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των μεγάλων επενδύσεων από το κράτος και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ολοκληρώνω τον χαιρετισμό μου με την ευχή η γνώση που θα αποκτηθεί κατά τις εργασίες του συνεδρίου να βρει πρακτική εφαρμογή στην κλινική άσκηση. Συγχαίρω την Εταιρεία Νευρολογίας Κύπρου για την άψογη διοργάνωση του παρόντος συνεδρίου και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του. Τέτοιες δράσεις, πέρα από την επιστημονική, εκπαιδευτική και επαγγελματική τους αξία έχουν και ιδιαίτερη εθνική σημασία γιατί ενδυναμώνουν τους εθνικούς δεσμούς της χώρας μας με τις χώρες που συμμετέχουν.

Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους επιτυχημένη διεξαγωγή των εργασιών σας και ελπίζω ότι οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων θα οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της υγείας και της πρόληψης των νευρολογικών παθήσεων.

Τελευταία Άρθρα